Košarica
Medikem

Žvrkljanje ustnega olja

Žvrkljanje ustnega olja

Srednjeveška opatinja in zeliščarica Sv. Hildegarda iz Bingna je v svojih zapiskih pisala o pozitivnih učinkih zelišč, saj se je dobro zavedala njihovih čistilnih učinkov za telo. Obstaja kakšna dobra receptura za čiščenje, razstrupljanje ustne votline?
Pri Hildegardi se vedno najde kakšna dobra receptura za krepitev zdravja. Hildegardino olje z zelišči je odličen način za čiščenje in krepitev dlesni. Pa ne samo dlesni, učinkuje na celo telo. Receptura vsebuje kot osnovo biološko pridelano hladno stiskano sončnično olje in najbolj učinkovita Hildegardina zelišča: rman, galgant in vijolice.

 

Našteli ste rman, vijolice in galgant. Kako pa učinkujejo te zdravilne rastline? Zakaj izbor ravno teh zelišč?

Galgant (Alpinia officinarum)

  • Deluje protibolečinsko, protivirusno
  • pospešuje prebavo
  • revitalizira telesne funkcije
  • podpira imunski sistem in je v tem smislu odličen za preventivo v hladnejših mesecih

Priporoča se pri glavobolu, bolečinah v prsih, slabem srcu, napadih angine pektoris, pri infarktu (preventivno in kot terapija), pri krčih v želodcu in prebavilih, menstrualnih težavah, motnjah krvnega obtoka, psevdoepileptičnih napadih ter oslabelosti oz. izčrpanosti. V ZDA so tako kot tobak žvečili galgant za pomiritev želodca in proti slabemu ustnemu zadahu. Z njim so v starih časih blažili slabo prebavo, napihnjenost in slabost.

 

Rman (Achillea millefolium)

deluje protivnetno in celilno tako notranje kot zunanje zaradi različnih sestavin, med njimi je azulen, ki ga vsebuje tudi kamilica. Njegovi seskviterpeni uničujejo različne kužne bakterije. Čreslovine podpirajo protivnetne snovi pri celjenju ran.

 

Zdravilna vijolica

zunanje in notranje naj bi pomagala zdraviti različne kožne bolezni, denimo izpuščaje, gnojne mehurčke, mozolje in srbečo kožo, ljudska medicina pa jo priporoča še notranje pri katarju dihalnih poti, oslovskem kašlju in vročičnem prehladu, zunanje pa za izpiranje žrela. Spodbudila naj bi tudi presnovo in zato »čistila kri«, bila v pomoč pri znojenju, pomagala gnati na vodo in odvajati blato ter zdravila revmatizem, vnete sklepe in poapnene žile. V fitomedicini sestavljajo droga in izvlečki iz nje zdravila proti kašlju, za odvajanje žolča, urejanje prebave in splošno krepitev telesa ter zdravljenje kožnih obolenj in vnetih ven.

Kako pa uporabljamo to ustno olje?
Metoda je zelo preprosta, vendar se je treba pri njej dosledno držati nekaterih smernic, če želimo doseči želene rezultate in si ne škoditi. V primeru hudih bolezni se je vedno dobro predhodno posvetovati z zdravnikom.
Že kmalu po žvrkljanju je pri mnogih ljudeh zaznati opazno okrepitev limfnega in krvožilnega sistema. Zdravje se okrepi zaradi razstrupitve in stimulacije imunosti. Pozitivni stranski učinki terapije so, da okrepi majave zobe, izboljša prekrvljenost dlesni, poveča belino zob ter izboljša spanec in spomin.

Kdaj priporočate žvrkljanje ustnega olja? Zjutraj, pred obrokom, po obroku?
Razstrupljanje se vedno prične zjutraj, takrat je naravni čas za izločanje urina, blata in pričetek aktivnega delovanja. V svoj jutranji obred vključite žvrkljanje olja, zlasti če vas že tarejo različne bolezenske tegobe. Terapijo izvajamo na tešče. Če uporabljamo to metodo večkrat na dan, to storimo vedno pred jedjo, na prazen želodec.

Eno do dve čajni žlički olja z zelišči zjutraj na tešče žvrkljajte vsaj tri minute. Olje se na začetku zgosti, nato postane tekoče kot voda. Nato tekočino izpljunite. Če je bela kot mleko, ste delo dobro opravili, če je rumena, pa to pomeni, da postopka niste dokončali. Slino izpljunete v straniščno školjko, saj je strupena. Terapijo izvajajte enkrat na dan, najbolje zjutraj na tešče ali zvečer pred spanjem. Žvrkljanje, odstranjuje škodljive mikrobe, strupe in kisline..

Po končanem žvrkljanju je dobro, da si ostrgamo jezik in speremo usta s kakšno koristno tekočino, kot je na primer soda bikarbona, mešanica jabolčnega kisa in vode ali glinena voda. Na koncu si umijemo zobe z zobno pasto.

Metoda je zelo preprosta, vendar se je treba pri njej dosledno držati nekaterih smernic, če želimo doseči želene rezultate in si ne škoditi. V primeru hudih bolezni se je vedno dobro predhodno posvetovati z zdravnikom.

V svetu je pred leti odmevala raziskava dr. Karačija, ki jo je financirala Ruska akademija znanosti, saj so bili učinki te terapije pri odpravi široke palete simptomov bolezni izjemni.
Strokovne raziskave s sončničnim oljem, ki jih je opravil dr. F. Karach, so pred nekaj leti po svetu dvignile val začudenja in spodbudile nadaljnje raziskave, saj so rezultati pri zdravljenju limfnih obolenj in okvar – tudi v primerih raka in aidsa – izjemni.

Presenetljivo je, da ta zelo preprosta biološka metoda zdravljenja odpravi široko paleto simptomov brez stranskih učinkov. Avtorji raziskave trdijo, da je z oljno metodo možno pozdraviti ali odpraviti številna bolezenska stanja, pri katerih bi bila običajno potrebna operacija ali zdravljenje z močnimi antibiotiki, ki imajo pogosto precejšnje neželene učinke.

Najboljše učinke beležijo pri migrenah, bronhitisu, boleznih obzobnih tkiv in zob, pri kroničnih srčnih obolenjih, artritisu, boleznih ledvic, pri meningitisu, ženskih hormonskih težavah in kožnih obolenjih.

Se pri metodi žvrkljanja ustnega olja lahko pojavi zdravilna kriza?
Pri ljudeh, ki jih tare več bolezni, lahko pride do začasnega poslabšanja, kar je posledica slabljenja bolezenskih žarišč. Lahko se pojavirahlo poslabšanje stanja dlesni, otekanje ali prebavne težave, ki čez nekaj dni izzvenijo. To je dober znak, da se na obolelih mestih dogajajo pozitivne spremembe.Po izkušnjah dr. Malahova lahko akutna obolenja ozdravite z žvrkljanjem že v dveh tednih, pri kroničnih obolenjih pa je zdravljenje dolgotrajnejše.

Kako dolgo vztrajati z oljno terapijo razstrupljanja ustne votline?
Oljna terapija je zelo preprost proces razstrupljanja človeškega telesa, še posebej ustne votline. Ker je metoda docela varna, lahko postane dnevna navada. Vsekakor naj opisana terapija traja toliko časa, kolikor je potrebno.
Po nekaj dneh uporabe občutimo blagodejne učinke. Smo bolj vitalni in tudi psihično počutje je boljše.

Vir: www.medivital.si

Dodaj odgovor