Akcija!

226ERS HIGH FRUCTOSE GEL 80g

2,29 

-15%
17456

226ers – HIGH FRUCTOSE GEL je energijski gel, ki vsebuje napredno matriko ogljikovih hidratov v razmerju 1:0,8, ki jo sestavljata maltodekstrin in fruktoza. Omenjena hidratna matrika zagotavlja 55 g ogljikovih hidratov na gel in 250 mg natrija. Energijski geli High Fructose so primerni tudi za vegane in vegetarijance.

Brezplačna dostava za nakupe nad 50 €

  • Enostavno vračilo v roku 14 dni
  • Odprema še isti dan, za naročila do 14:30

226ers – HIGH FRUCTOSE GEL je energijski gel, ki vsebuje napredno matriko ogljikovih hidratov v razmerju 1:0,8, ki jo sestavljata maltodekstrin in fruktoza. Omenjena hidratna matrika zagotavlja 55 g ogljikovih hidratov na gel in 250 mg natrija. Energijski geli High Fructose so primerni tudi za vegane in vegetarijance.

Napredna matrika ogljikovih hidratov 1:0,8 temelji na dveh različnih virih ogljikovih hidratov, ki ju črevesju absorbirata dva različna transporterja, kar omogoča višjo stopnjo asimilacije ogljikovih hidratov. Stopnja asimilacije in oksidacije eksogenih ogljikovih hidratov znaša 60 g na uro, v kolikor vnašamo le glukozo ali maltodekstrin. Kombinacija dveh različnih virov, kot sta glukoza ali maltodekstrin in fruktoza, omogoča vsaj dodatnih 30 g ogljikovih hidratov na uro. To pomeni, da lahko vnesemo vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro brez pojava želodčnih ali prebavnih težav.

Maltodekstrin se absorbira v tankem črevesu s prenašalcem SLG-1 in pretvori v glukozo. Maltokdestrin ima visok glikemični indeks, kar povzroči hiter dvig ravni glukoze v krvi in hitro sproščanje energije. Zaradi visoke molekulske mase in nizke osmolarnosti omogoča hitro praznjenje želodca, kar pomeni, da ne obremeni prebave.

Fruktoza se absorbira v tankem črevesu s pomočjo prenašalcev GLUT5. Fruktoza se nato absorbira in iz črevseja potuje v jetra s prenašalci GLUT2 in polni jetrne zaloge glikogena. Fruktoza se absorbira počasneje v primerjavi z maltodekstrinom in zagotavlja postopno in enakomerno sproščanje energije. Zato kombinacija maltodekstrina in fruktoze omogoča prebavo in asimilacijo visoke količine ogljikovih hidratov na uro, kar zmanjša tveganje za želodčne težave.

Napredna hidratna matrika v razmerju 1:0.8 omogoča visoko absorpcijo ogljikovih hidratov (90-120 g na uro).

1
OGLJIKOVI HIDRATI SO KLJUČNEGA POMENA ZA HITRO OSKRBO Z ENERGIJO MED VADBO.
2
NAPREDNO HIDRATNO MATRIKO SESTAVLJATA MALTODEKSTRIN IN FRUKTOZA V RAZMERJU 1:0.8.
3
NAPREDNA MATRIKA OMOGOČA, DA LAHKO TELO ABSORBIRA 90-120 G OGLJIKOVIH HIDRATOV NA URO.
4
MEŠANICA MALTODEKSTRINA IN FRUKTOZE SE IZREDNO HITRO ABSORBIRA IN LAHKO PREBAVI.
5
ZMANJŠA SIMPTOME POLNOSTI ŽELODCA IN SE HITRO PREBAVI.
6
ZADOSTNA KOLIČINA OGLJIKOVIH HIDRATOV JE POMEMBNA ZA OHRANJANJE VZDRŽLJIVOSTI IN ZMOGLJIVOSTI.

Uporaba:

Zaužijte 1-2 energijska gela na uro med vadbo, odvisno od trajanja in intenzivnosti vadbe. Zaradi visoke koncentracije ogljikovih hidratov (sladkorjev) in natrija je priporočljivo Ultra Gel uporabljati v kombinaciji z vodo. To zagotavlja dobro absorpcijo in zmanjšuje tveganje za prebavne motnje med vadbo.

Sestavine:

Jagoda:

Maltodekstrin, fruktoza, voda, sol, naravna aroma jagode, regulator kislosti (citronska kislina), konzervans (kalijev sorbat).

Banana:

Maltodekstrin, fruktoza, voda, sol, naravna aroma banane, regulator kislosti (citronska kislina), konzervans (kalijev sorbat).

Kola:

Maltodekstrin, fruktoza, voda, sol, aroma kole, regulator kislosti (citronska kislina), konzervans (kalijev sorbat), kofein.

 

Sestavine na 100g na gel (80g)
Energijska vrednost 275 kcal 220 kcal
Maščobe 0g 0g
Ogljikovi hidrati 68.8g 55.1g
od tega sladkorji 31.4g 25.2g
Beljakovine 0g 0g
Soli 0.80g 0.64g

*jagoda in banana: 250mg natrija*kola: 100mg

LASTNOSTI
Pakiranje 80g, 24x80g
Matrika ogljikovih hidratov 1:0.8
Namen uporabe energija, vzdržljivost, zmogljivost, vegansko, vegetarijansko
Čas uporabe pred vadbo, med vadbo

Dodatne informacije

Okus: Izberite možnost

, ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “226ERS HIGH FRUCTOSE GEL 80g”